返回顶部
大家都在看
相关推荐

[动画配音讨论] 魔奇少年2配音小猜想

1万

炎之精灵LV.2

雪点

安城鸣子若宫惠亚丝娜西木野真姬

奉神猪 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:04:56 |阅读模式

据闻魔奇少年2会接替龙珠改开播
同时 对于边个会接替陈琴云都系今次嘅魔笛2亮点(希望系亮点

剧透下 魔笛2大概内容系主角一行人为左自己理想离开七海,经历大圣母篇后,白龙向摩爷表白失败后黑化离队,之后摩爷对白龙念念不忘也单独离开了,三公主去了罗马学罗马法,总攻大人去了学院都市企图突破LV6,后来罗马大战学院都市,全部人出晒来大战boss的故事(纯属胡扯
    之所以剧透系为左大概理解主角脉络,因为有些主角第二季都好小出现,同时第二季出现人物较多,吓都吓死人:七海 大圣母 罗马 学院都市  每个地方都出现了大量路人、配角、眷属,TXB边度稳咁大量路人出来,咁就为左注定会出现一人配多角情况

回归正传
        其实我系支持雷碧娜接替来配阿拉丁,当然大家肯定会讲雷碧娜虽然一直有配开正太,不过她主要配嘅都系头大没脑,脑大生草果种,例如鸣人 马神弹尼种粗枝大叶嘅角色,同时有人又讲雷姐把声较粗唔适合配经常卖萌嘅角色,所以唔系好支持。不过,我觉得雷姐配过2个角色我印象好深刻,一个系勇者王入面嘅天海护,另一个系俏皮剑客小红帽嘅草太,尼两个角色人设都系 平时都系普通斯斯文文正太一个,不过系紧要关头就会发挥出超能力,好适合阿拉丁的人设。同时觉得雷姐声线可以压到比较温柔,同时可以好有感触咁表达出来,同阿拉丁救世主角色好吻合,同时阿拉丁平时有好多卖萌的地方,雷姐就可以用比较之“没头没脑”的声线表达出来,所以系某贴 一提起阿拉丁由边个配,我瞬间霖起雷姐,我觉得她好适合。

总攻大人   雷姐
缇特斯      梁伟德(哭戏较多 有难度)
莎赫扎德   罗杏芝(柔中带刚,刚中带柔)
大圣母      丽丽(经常拉高声调讲话,有难度)
玛露迦      柚子蜜(软妹,同时摩爷第二季好小出现没重复)
红霸天使   李致林(可惜,同裘达尔重复 不过我觉得他好适合,作废)
   穆          堂哥
莫迦梅特  招sir

仅列举部分,其他一时霖唔起或没咩好心水,我列举有部分同第一季重复,不过只系我个人睇发,欢迎讨论,第一次发尼种贴求轻喷
ps  白龙镇楼

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x
0 30

[LV.Master]伴坛终老

风之精灵LV.1

雪点
1633 小时
xx406240 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:07:09
日语我现在都看到23了!很好看!!!!!!!!!!!!!!!

1万

炎之精灵LV.2

企鵝仔

雪点
bbb222 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:18:57
岩岩睇完維基即係仲要等多一個月,雖然幾快,不過時間上夜左咁多,表示我都錄不起呀...

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x

1万

炎之精灵LV.2

企鵝仔

雪点
bbb222 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:40:24
話時話,小雲仲未返嚟嘅,我想聽番小雲把聲多D啊...

1万

炎之精灵LV.2

雪点

奉神猪 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:43:49
bbbbbb222222 发表于 2014-3-28 18:40
話時話,小雲仲未返嚟嘅,我想聽番小雲把聲多D啊...

小云系无线 早就翻来了
ps  我没睇第一季  原来她已经配红玉。。。。我落后了。。

1万

炎之精灵LV.2

企鵝仔

雪点
bbb222 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 18:59:38
奉神猪 发表于 2014-3-28 18:43
小云系无线 早就翻来了
ps  我没睇第一季  原来她已经配红玉。。。。我落后了。。

我係講緊配阿拉丁的小雲啊...
ps  第一季超好睇,所以我先期待睇第二季咋

土之精灵LV.1

雪点
bilby 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 19:17:42
未睇過哩套@@ 內客係點GA?

1万

炎之精灵LV.2

企鵝仔

雪点
bbb222 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 19:25:57
奉神猪 发表于 2014-3-28 18:43
小云系无线 早就翻来了

話時話,張相好x,我想噴呀...

1万

炎之精灵LV.2

雪点

奉神猪 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 19:29:40
bbbbbb222222 发表于 2014-3-28 19:25
話時話,張相好x,我想噴呀...

张相 好唯美啊

1万

炎之精灵LV.2

企鵝仔

雪点
bbb222 显示全部楼层 发表于 2014-3-28 19:34:51

第一季我都未見過咁x的鏡頭架...