返回顶部
icacfbicidcia 8风之精灵LV.1

無限好地球、無限好人類、無限好事、無限好現象、無限好能量、無限好知識...等...◎Earth地球Mankind無限燚極朤DNA人類◎《不要 局限思維 資訊數據文化內容知識,只要 無限∞無窮思維 資訊數據文化內容知識。(加強擴大 港英粵語 資訊數據文化內容知識)燚朤龘同盟無窮無限軍!!》

• 发帖717
  • 主题489
  • 粉丝23
  • 关注135
大家都在看
相关推荐

[百度网盘] 轉載(TVBJade)疾風境界【Final Fantasy:Unlimited】2001粵語Cantonese[dat]集數25

风之精灵LV.1

雪点
1232 小时
icacfbicidcia 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 19:50:50 |阅读模式

(TVB Jade)(翡翠台)〖太空戰士:疾風境界(2001 電視系列節目)〗【Final Fantasy:Unlimited(Television series 2001)】『FF:U~ファイナルファンタジー:アンリミテッド~(2001 テレビ番組)』[粵語][Cantonese][広東語]

(No. of episodes{25})

[地球本國外國影片名稱]:〖太空戰士:疾風境界(2001 電視系列節目)〗【Final Fantasy:Unlimited(Television series 2001)】『FF:U~ファイナルファンタジー:アンリミテッド~(2001 テレビ番組)』

[影片集數]:25
[影片格式]:dat;分辨率352×288;音頻碼率: 224 kbps
[字幕語言]:粵語Cantonese広東語;繁體中文
[存檔期限]:(增加《無限好》)VS(減少{無限壞})
[資源來源]:{經由(哥T)粵語超人家鄉人;提供貢獻分享轉載}

[內容格式介紹]:

「太空戰士:疾風境界」係GONZO製作嘅動畫系列作品,2001年10月2號至2002年3月26號喺日本TV Tokyo播放,其後更喺香港無線電視播放,一共25話。

※概要※
呢個作品係根據Square Enix發售嘅遊戲「最終幻想系列」製作嘅動畫,但係同「最終幻想系列」嘅其他作品無任何直接關係。不過最終幻想系列嘅招牌元素都有喺呢套動畫度出現,例如陸行鳥(無線譯成幸福鳥)、召喚獸。

◎故事簡介◎
住喺新潟縣佐渡島冷清漁村嘅"小愛"同"小優"係一對雙胞胎姐弟,佢哋嘅父母係著名嘅物理學家早川博士夫婦。早川博士夫婦知道喺特定嘅時間黑暗之柱就會出現,於是着手調查,之後冇晒消息。小愛同小優為咗搵失蹤嘅雙親,搭黑暗之柱內嘅地鐵去異世界,喺旅程中認識到會用氣現術嘅"麗莎"同手持魔槍嘅"風",展開一幕幕唔尋常嘅故事……

游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

<登場人物>

黑木風

喺一場戰爭中被宿敵「白井雲」打敗,因為咁沉睡咗十二年,之後俾為咗喺異界搵失蹤父母嘅小優等人喚醒。性格沉默寡言,冷酷無情,係個完全唔會表露自己嘅人。視右手武器—魔槍為生命,將佢腰間嘅土壤子彈插入魔槍嘅三個孔後可以召喚召喚獸擊退敵人,而

左手重有一把紅色嘅槍用嚟作普通攻擊。

麗莎

接到任務要同小優小愛合作,到異界搵小優同小愛嘅父母—早川博士。細個嗰陣時接受母親嘅訓練,學識氣現術,之後又學識唔比「召喚獸」遜色嘅「氣現獸」,作為保護小優同小愛嘅能力,性格溫柔文靜,責任心強。

早川優

同孖生家姐「早川愛」喺凌晨十三分十三秒搭地下鐵到異界搵失蹤嘅父母,途中遇到麗莎,一齊上路。頭上嘅羽毛係幸福婆婆送嘅,可以聽得明「幸福鳥」嘅語言。希望可以擁有力量保護家姐同麗莎,唔使阿風幫忙,弱小嘅佢仍然想變強,性格溫文柔弱,同剛強嘅

家姐唔同,真正嘅身份係渾沌之子。

早川愛

同孖生細佬早川優一齊到異界搵失蹤嘅父母。一次機緣巧合下遇到引導者「花寶娜」,送「小袋子」畀佢。喺第19話同「清除者」(clear)相識,重建立咗友誼。性格剛強巴辣,任性魯莽,完全無女仔應該有嘅溫柔,同麗莎完全相反。真正身份係渾沌嘅女兒。

白井雲

「風」嘅宿敵。故鄉被渾沌所消滅,為咗報復而接近控制渾沌嘅「伯爵」,成為佢嘅五虎將之一,等待報仇嘅機會。佢阿哥—霧亦係因為保衛故鄉而陣亡。用魔劍嘅佢,腰間嘅樽可以發出「一刀術」,所以有「魔劍士」之稱。

露

故鄉被「奧米加」所滅,生存嘅只有佢一個而喺異界流浪。因為「風」一次誤打誤撞救咗佢,之後鍾意咗佢。只要一睇到自己嘅眼睛就能變成狼女攻擊。性格愛撒嬌,會為所愛而放棄一切。

司徒

喺異界跟小優等人認識。擅長機器嘅所有知識,地下鐵、幸福鳥嘅頜帶、潛水艇都係佢嘅作品。喺第17話被人落咗魔咒,變咗隻青蛙,之後以「美莉斯之吻」復完,所有佢製造出來嘅機器都改成女仔名。

AURA

動畫中,風不時記起嘅謎之女。事實上係風嘅妹妹。

「S」[繁/簡中文字幕]
「PG」(Parental Guidance Recommended)[家長指引 ( 數碼頻道 / 收費頻道 ) ]
「M」(Mature)[成年觀眾 ( 數碼頻道 / 收費頻道 )]
「R」[重播]
「C」[中文字幕]
「E」[英文字幕]
「HD」[高清]
「M-」[雙語廣播]

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x
29 252
 成长值: 360

2万

精灵魔法师☆★

傲气

雪点
5398 小时
673343904 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:09:20
唔通系遮台徽版本?

风之精灵LV.3

雪点
kin12345 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:15:29
咁犀利竟然有CTV版

成长值: 7785

2万

精灵魔法师☆★

雪点
2945 小时
lung10389 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:32:28
呢個版本未見過 收藏先 感謝分享

风之精灵LV.2

雪点
鸭仔铭 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:34:05
记吾起 不过就先收藏先啦!

风之精灵LV.1

雪点
1182 小时
bernyboi 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:34:28
always wanted to watch this, thx for sharing it!

1万

炎之精灵LV.1

御前帶刀侍衛高手高手高高手

雪点
ashima 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:46:59
經典到呀,居然有貨

土之精灵LV.3

雪点
suend 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 20:58:59
Thanks anyway

[LV.Master]伴坛终老

13万

超级精灵王☆★

雪点
stevencif 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 21:02:39
這是vcd版本?
係唔係唔同tvb配音的?

土之精灵LV.2

雪点
b0074054 显示全部楼层 发表于 2016-8-30 21:25:21
竟然系vcd版,睇封面以为系dvd